"Älä opeta minua, vaan anna minun oppia." Tämä lause sopii ponisteluun paremmin kuin hyvin, poni on opettajista parhain!
Mannen Ratsutilan tarjoaa ponistelua joka lähtöön koko perheelle! Alla näet tarjoamamme palvelut hintoineen. Hinnasto voimassa 13.08.2018 alkaen.

- Suosituin!
PONIKOULU
Ponikoulu kestää aina noin 1 ½ h / kerta. Jokaisella ponikoulukerralla ratsastetaan tai ajetaan jonkin verran, lisäksi ponikoulu sisältää kaikenlaista ponistelua ponien hoidosta, taluttamiseen, agilityyn, peleihin, leikkeihin, ohjasajoa ja teoriaa sisältyy myös kertoihin. Päivittäin mennään ryhmän tason mukaan, suositusikäraja osallistujilta on vähintään 6 vuotta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Yhdelle ponikoulukerralle otetaan enintään 6 henkilöä. Seuraa ajankohtaisista uutisistamme ponikoulupäivät ja kuukauden tarjoukset! 
Hinta: 20 € / kerta, useammasta kerrasta tarjouksia, myös perhealennus.
Vierailevat ryhmät, ponikouluhinta: 120 € / ryhmä

PONITUNTI KAHDELLE
Ponitunnit kaverin kanssa on varattavissa irto- tai vakiotunteina. Tehtävät tunneilla vaihtelevat ratsastajien tason mukaan, kokeneempien kanssa voidaan harjoitella myös esteitä! Vähimmäisikäraja tunneilla on 6-vuotta. Tasovaatimuksena itsenäinen ratsastustaito ja ponin varustaminen. Ponitunnin kesto on 45 minuuttia. Käytössä shettiksien lisäksi hieman isompi poni. 
Hinta: 30 € / ratsastaja

TALUTUSTUNTI / ALKEISTUNTI
Ohjattu talutustunti yhdelle tai kahdelle ratsastajalle poneilla. Tuntiin (hinta & aika) sisältyy aina myös ohjaus ponin varustamiseen. Mahdollisuus ratsastaa myös ilman taluttajaa.
Hinta: 30 € / yhdelle, kesto 30 min
Hinta: 30 € / ratsastaja, kahdelle ratsastajalle, kesto 45 min

TALUTUSRATSASTUS TAI KÄRRYAJELU
Ponikoulumme tarjoaa talutusratsastusta tai kärryajelua poneilla tallillamme.
Hinta: 5 € / kierros tallipihan ympäri
Hinta: 15 € / 15 minuuttia

PONIAVUSTEINEN TOIMINTA & NEPSYVALMENNUS
Ponin hoitoa, taluttamista, ratsastamista, ajamista sisältävä ½ h tai 1 h yksityisohjaus, joka räätälöidään asiakkaan tarpeiden ja toivomusten mukaan. Ponin hoito sisältyy aina toimintaan. Sopii kuntoutusmenetelmänä neuropsykiatrisiin haasteisiin. Useamman käyntikerran kyseessä ollessa, asiakkaan kanssa tehdään valmennussopimus. Alle 18-vuotiailla huoltaja/avustaja olisi hyvä olla aina mukana. 
Hinta: 30 € / ½ h, 60 € / 1 h

VANHEMPI & LAPSI PONIKOULU
On tarkoitettu perheen pienimmille, alle 8-vuotiaille oman vanhemman kanssa. Vanhempi voi olla äiti, isä, mummu, ukki, sisko, veli, kummi, kaima tai serkku, kunhan ikää on yli 18-vuotta. Harjoitellaan yhdessä ponin hoitoa ja ratsastetaan ponilla talutuksessa vanhemman avustuksella. Vanhempi ja lapsi ponikoulun kesto on noin 30 minuuttia, ryhmälle 45 min. 
Hinta: 30 € / kerta, ryhmässä (väh. 2 paria)

PONIPÄIVÄ
Voit varata ponipäivän ystävinesi tallilta! Ponipäivän kesto on 4 h. Ponipäivillä ponistellaan pitkälti osallistujien toiveiden mukaan! Ohjelmaan kuuluu tottakai ponien hoitoa, ratsastusta ja teoriaa sekä toiveiden ja osallistujien tason mukaan ajoa, ohjasajoa, agilitya, leikkejä, taluttamista... Ota mukaan omat eväät, tallilla on jääkaappi, vedenkeitin ja mikro. 
Hinta 250 € / ryhmä

PONISYNTTÄRIT
Vietä erilainen synttäripäivä ja järjestä ponisynttärit tallillamme! Ponisynttäreillä pääset ponistelemaan: valittavana on kärryajelua, talutusratsastusta, ponien hoitoa, harjan letitystä, agilityä, pelejä, leikkejä... Kasataan ponisynttäreistä sankarin näköinen paketti! Synttäritarjoiluja varten saa käyttää tallin toimistoa tai ns. hotellia, tarjoilut astioineen on tuotava itse paikan päälle. Kemujen pitoon tallilla on aikaa 2 tuntia. Voit kysyä ponia myös paikan päälle kotiisi tai juhlapaikalle, hintaan sisältyy talutusratsastus tai kärryajelu. 
Hinta: 120 € ponisynttärit tallilla
Hinta: 120 € +0,49 €/km, 1 h ponisynttärit kotona/juhlapaikalla

PONIPOLTTARIT
Entiselle hevoshullulle, nykyiselle hevoshullulle tai muuten vain höpelölle tarjolla ponipolttarit! Aiempaa kokemusta poneista ei tarvita, mutta se on eduksi :D  Valittavana seuraavat polttaripaketit:
  1. Koko polttariporukalle metsäretki tai agilityrata poneja taluttaen (max. 8 henkilöä)
  2. Sankari hoitaa ponia ja ajaa kärryillä kentällä ja maastossa, ponin ja kärryt saa koristella ja pukea (miltei) haluamallaan tavalla, omat koristeet oltava mukana
  3. Talutusratsastus isolla hevosella koko porukalle (maks. 20 henkilöä)
  4. Koko porukan keppihevosesterata, sankari saa ruusukkeen (maks. 10 henkilöä)
Huom. Valitettavasti alkoholipitoisten polttarijuomien nauttiminen tallilla on kielletty, eikä poneja saa käsitellä päihteiden vaikutuksen alaisena. 
Hinta: 120 € / kesto 1 - 1 ½ h  

RYHMÄT
Otamme vastaan tallille ryhmiä. Ryhmille räätälöidään toivomusten mukainen paketti hevosten tai ponien parissa. Hinta: vaihtelee tarjottavien palvelujen mukaan, kysy tarjous.

RATSASTYSRYHMÄT 3-6 ratsukkoa, . Hinta:  3 ratsastajaa tai enemmän 45 min = 25 € / ratsastaja, 3 ratsastajaa tai enemmän 60 min = 30 € / ratsastaja.

PONI PAIKALLE TILAUKSESTA
Voit tilata ponejamme myös erilaisiin tapahtumiin talutusratsastukseen ja kärryajeluun. Teemme vierailuja myös päiväkodeilla, kouluilla tai vaikkapa vanhusten parissa. Ponimme ovat pieniä, kilttejä, rohkeita ja tulevat sisälle tarvittaessa vaikkapa tapaamaan liikuntakyvytöntä huoneeseen. Ponit ovat yleensä sisäsiistejä, hätätapauksiin on varauduttu siivousvälineillä.
Hinta: vierailu 60 € / 1 h + mahdollinen kilometrikorvaus, talutusratsastus 120 € / 2 h + mahdollinen kilometrikorvaus.

Lisätietoja ja varaukset:
Marianne "Manne" Okkonen, puh. 041 481 2131.
Ratsastuksenopettaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, muksuoppiohjaaja

Ohjeita asiakkaille:


Osaan tarjoamistamme palveluista sisältyy hevosen/ponin varustaminen. Mikäli se ei sisälly varaamaasi palveluun/aikaan, saavu tallille noin ½ h ennen sovittua tunnin alkamisajankohtaa. Jos et ole varma asiasta, kysy opettajalta. Tallilta saat lainaan kypärän sekä tarvittaessa raipan. Muutoin pukeudu sään mukaan, kannalliset kengät jalassasi. Emme ole vakuuttaneet ratsastajiamme, huolehdithan vakuutuksestasi! Satunnaisratsastajamme kuuluvat SRL:n vakuutuksen piiriin, mutta mikäli ratsastat säännölliseti (noin 1 x vko), tulisi sinulla olla oma vakuutus. Kattavan urheiluvakuutuksen saat liittymällä ratsastusseuraan, ratsastusseuran jäsenyys mahdollistaa myös mm. kilpailemisen ja ratsastusmerkkien suorittamisen. Lisätietoja esimerkiksi: Pielisen Ratsastajat ry tai Suomen Ratsastajainliitto ry

Tunnit voi varata tallilla tai puhelimitse opettajalta. Mikäli opettaja ei pääse vastaamaan puheluusi, voit lähettää tekstiviestin tai watsapp viestin, jossa kerrot, mitä asiasi koskee, niin otamme sinuun yhteyttä heti kun se on mahdollista. 

Koska meillä ei ole maneesia, ratsastuspalveluillamme on aina säävaraus. Ukkosmyrskyt vähintäänkin keskeyttävät tunnit, emme ratsasta kaatosateella, pieni sade ei haittaa. Talvella pakkasraja - 18 c, ponitunneilla - 15c.  Sää otetaan huomioon myös tehtävissä tunneilla, talvella liukkaiden kelien tai kovien pohjien aikaan työskennellään paljon käynnissä. Mikäli tunnit joudutaan perumaan sään vuoksi, siitä ilmoitetaan 1 h ennen tunnin alkamisajankohtaa asiakkaalle. Voit myös soittaa tallille ja tiedustella asiasta.

Tuntiperuutukset on tehtävä viimeistään tuntia edeltävänä päivänä, poikkeuksena sairastapaukset. Peruuttamattomat tai myöhässä peruutetuista tunneista laskutetaan palvelun hinta. Tunnin voi peruuttaa viestillä tallin numeroon.


Palvelut maksetaan käteisellä (pankkikortti ei meillä valitettavasti käy), Smartum ja Virike-seteleillä, maksusitoumuksella tai vakioasiakkaat laskulla. Maksu etukäteen tilille on myös mahdollista, kirjoita tällöin viestiosaan: Ratsastuspalvelut ratsastuskoululla ja asiakkaan nimi. Ota kuitti mukaan saapuessasi tunnille. Pankkitiedot: OKOYFIHH, FI45 5343 0720 0992 61, maksun saaja Marianne Okkonen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10/24%.


Turvallisen toiminnan takaamiseksi vaadimme asiakkailtamme henkilötietolomakkeen täyttämisen (ei koske satunnaisia asiakkaita). Uuden henkilötietolain (523/1999 ,10 §) mukaan ilmoitamme asiakkaillemme, että asiakkaan henkilötietoja käsitellään vain asiakassuhteen hoitamiseen tarjoamiemme palveluiden varalta. Asiakasrekisterimme sisältää tiedot tehdystä varauksesta, maksuista ja asiakkaan yhteys- ja terveystiedoista (etu- ja sukunimi, osoite, puhelinnumero, harrastamiseen vaikuttavat sairaukset, lääkitykset tai muut rajoitteet). Alle 18-vuotiailta vaaditaan aina myös vähintään huoltajan nimi ja puhelinnumero. Tietoja ei luovuteta kolmannelle osapuolelle, poikkeuksena hätätilanteet ihmisen hengen ja terveyden sekä omaisuuden turvaamiseksi.  Erityistapauksissa henkilötiedot voidaan luovuttaa viranomaisille lainsäädännön oikeuttamissa puitteissa. Yrityksellä on oikeus luovuttaa henkilötiedot tarvittaessa perintäyhtiölle laskujen erääntyessä ja siirtyessä peritään. Asiakkaalla on oikeus tarkastaa tallentamamme tiedot ja vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli niitä on käsitelty lainvastaisesti. Asiakasrekisteriä pitää ja rekisterin yhteyshenkilö on: Mannen Ratsutila/Marianne Okkonen, Lieksantie 83 b, 75500 Nurmes. 


Copyright ©2019 Mannenratsutila.com, Kaikki oikeudet pidätetään