Ratsastus

Ratsastus

Mannen Ratsutila tarjoaa ratkaisukeskeiset, hevosystävälliset ja asiakaslähtöiset ratsastuspalvelut joka lähtöön ja koko perheelle! 

Onko vakiotunteihin vaikea sitoutua? Tuottaako harrastusaikataulut stressiä? Ahdistaako, loppuuko happi, aaaaapuuuuu-va?! Älä hyvä ihminen ressaa, harrastamisen tulee olla ennenkaikkea mukavaa! Toteutetaan yhdessä sinun toiveitasi, sinun omassa tahdissasi ja sinun aikataululla! Älä myöskään mieti, osaatko tarpeeksi - tottakai sinä osaat! Mannen Ratsutilalle ovat tervetulleita kaikki ratsastustasosta riippumatta. Ohjaamme sinua kohti tavoitteitasi ja toiveitasi, oli sitten kyse rentoutumisesta maastokävelyllä, esteistä tai korkeasta koulusta ja annamme sinun oppia! 

Voit harrastaa silloin kuin se sinulle sopii, kerran kuussa tai viikossa, ennalta sovittuun vakioaikaan tai joka viikko erikseen varattuna omaan aikatauluusi sopivimpana aikana. Räätälöimme ratsastuspalvelumme juuri sinun tarpeisiisi sopiviksi! 

Virheiden kertominen ei ole avainasia, vaan positiivisten harjoituskokemusten kautta oppimisen ja kehityksen työkalujen löytäminen! 

Alla lueteltuna palvelujamme hintoineen:

- SUOSITUIN PALVELUMME!
YKSILÖVALMENNUS 
Yksilövalmennus on 5 kerran ratsastustuntipaketti. Jokainen kerta sisältää ½ h ratsastusta yksityisohjauksessa. Ratsastajan kanssa luodaan ennen ensimmäistä tuntia kirjallinen suunnitelma mahdollisista toiveista ja tavoitteista tunteja koskien. Tunnit voidaan ratsastaa kentällä tai maastossa, koulua tai esteitä,  maastakäsittelyä, miltei mitä vain. Tämä paketti sopii kaikentasoisille ratsastajille ja antaa ratsastajalle paljon! Soveltuu erinomaisesti alkeiskurssiksi vasta-alkajille.
Hinta: 145 € / 5 kertaa 30 min

IRTOTUNTI on ratsastustunti (½ h) yksityisohjauksessa, joka räätälöidään asiakkaan toiveiden ja tason mukaan. Itsenäinen ratsastustaito suositeltava.
Hinta: 30 €, kesto 30 min

PARITUNTI
Tule tunnille kaverin kanssa! Paritunti on kahdelle ratsastajalle toiveiden mukainen tunti. Tasovaatimuksena vähintään perusasioiden hallinta ja hevosen varustaminen. Tarvittaessa ohjattu varustaminen kuuluu ratsastustunnin aikaan ja hintaan. 
Hinta: 30 € / ratsukko, kesto 45 min

LIINATUNTI 
Tunnilla voidaan hioa esim. istuntaa ja tasapainoa. Erinomainen ratsastajille, jotka ovat siirtymässä talutustunneilta tunneille, joilla vaaditaan itsenäisen ratsastamisen taitoa. Pelkoasiakkaille turvallinen. 
Hinta 30 €, kesto 30 min

TALUTUSRATSASTUS tai kärryajelu
Talutusratsastusta aloitteleville ratsastajille ja perheen pienimmille. 
Hinta: 5 € / kierros kolmiolenkillä 
Hinta: 15 € / 15 min

KAUSIKORTTI
Kausikortteja myydään seuraavasti: 
kevään kausikortti, voimassa 1.3.-31.5.
kesän kausikortti voimassa 1.6. - 31.8.
syksyn kausikortti 1.9.-30.11. 
talvien kausikortti 1.12. - 29.2. 
Kausikortti sisältää 10 ratsastuskertaa (a' 30 € / kerta) ja on käytettävä yllämainittuina aikoina.
Hinta: 280 €

HEVOSAVUSTEINEN TOIMINTA & NEPSYVALMENNUS
Asiakkaan tarpaiden mukaan räätälöity. Tallilla toiminnallinen 30 min tai 60 minuutin ohjaus, joka sisältää esim. hevosten hoitoa, talutusta, ratsastusta tai kärryajelua. Kotikäyntinä asiakkaan omassa toimintaympäristössä. Kysy lisää! 
Hinta: 30 € / 30 min
Hinta: 60 € / 60 min

PONIKOULU
Suositussa ponikoulussa hoidetaan, talutetaan, ratsastetaan, ajetaan tai pelataan ponien kanssa! Ponikoulu on yleensä kuukauden paketti, jossa jokaisella koulukerralla on oma teema. Yhden ponikoulukerran kesto on 1 ½ h. 
Hinta: 20 € / kerta / henkilö, kuukauden paketista tarjouksia.

RYHMÄTUNTI
Ratsastustunnit myös pienille ryhmille, hevosilla tai poneilla, 3 - 5 ratsastajaa ryhmässä.
Hinta: 20 € / 30 min / ratsastaja
Hinta: 25 € / 45 min / ratsastaja
Hinta: 30 € / 60 min / ratsastaja

Ratsastuksen ohjausta voidaan toteuttaa myös tallin ulkopuolella. Hintoihin lisätään tällöin mahdollinen kilometrikorvaus + 0,43 € / km, mikäli kohde sijaitsee yli 10 km Nurmeksen taajama-alueen ulkopuolella.

RYHMÄT 
Otamme vastaan tallille ryhmiä, joille ohjelma voidaan toteuttaa toiveiden mukaan esimerkiksi seuraavasti:
- Tutustumiskäynti sisältää ohjatun kierroksen talliin ja sen toimintaan sekä ryhmän toiveiden mukaan esim. hevostenhoitoa ja talutusratsastuskokeilu. 
Hinta: 60 € / 1 h
- Ponikouluohjelma sopii lapsille sekä aikuisille ja voi sisältää ponien hoitoa, pelejä tai leikkejä ponien kanssa, tai vaikkapa taluttaen pienen maastovaelluksen
Hinta: 120 € / 1 ½ h 
- Hevosteluohjelma sisältää esimerkiksi talutusratsastusta ja kärryajoa, taluttamista, pulkkaratsastusta.. toiveiden mukaan!  
Hinta: 120 € /  1 ½ h
- Ponipolttarit on hyvä yllätys entiselle tai nykyiselle hevoshullulle tai muuten vain höpelölle! Aiempaa kokemusta poneista ei tarvita, mutta se on eduksi :)  
Hinta: 120 € / 1 ½ h
- Ponisynttärit on heppahullun toivelahja! Sisältää ponistelua toiveiden mukaan esim. ponikouluohjelman teemalla. Omat tarjoilut mukaan.
Hinta: 180 €/ 2 h
*** Edellämainituttuja palveluja voidaan toteuttaa pienimuotoisena myös tallin ulkopuolella, ohjelmien kesto yleensä 1 - 2 h. Hintoihin lisätään tällöin lähtömaksu 30 € sekä mahdollinen kilometrikorvaus + 0,43 € / km, mikäli kohde sijaitsee yli 10 km Nurmeksen taajama-alueen ulkopuolella.
- Päivä tallilla on 4 h pituinen ponistelu tai hevostelu päivä, jonka ohjelmaan voi kuulua ponien/hevosten hoitoa, tallin siivoamista, ruokintaa, ratsastusta, ajoa, teoriaa, ohjasajoa, agilitya, leikkejä pelejä, taluttamista.. toiveiden mukaan! Hinta: 240 € / 4 h

RATSASTUSKILPAILUT
Järjestämme tallillamme pieniä kilpailuja sekä koulu- että esteratsastuksessa yhteistyössä Pielisen Ratsastajat ry:n kanssa. Kilpailukutsut löydät tallin sometileiltä sekä KIPAsta (www.ratsastus.fi).

LEIRIT JA KURSSIT
Suosittu jokakesäinen ratsastuksen päiväleiri järjestetään yhteistyössä Pielisen 4H-yhdistyksen kanssa! Erilaisia kursseja myös ympäri vuoden, seuraa tiedotteita kursseista tallin sometileiltä tai ota yhteyttä opettajaan.  

TAPAHTUMAT
Voit tilata ponejamme erilaisiin tapahtumiin talutusratsastukseen tai kärryajeluun. Teemme myös vierailuja esim. päiväkodeilla, kouluilla tai vaikkapa vanhusten parissa. Ponimme ovat pieniä, kilttejä, rohkeita ja tulevat myös sisätiloihin vaikkapa tapaamaan liikuntakyvytöntä tai petipotilasta. 
Hinta: alkaen 60 €/ 1 h 

OPETTAJA Ratsastuspalvelumme ohjaa ratsastuksenopettaja, ratkaisukeskeinen nepsyvalmentaja, muksuoppiohjaaja Marianne "Manne" Okkonen.

TUNTIEN VARAAMINEN: 
Voit varata ratsastusaikasi, miten sinulle parhaiten sopii. Soittamalla, tekstiviestillä, whatsapin tai messengerin kautta tai sähköpostilla. Mikäli emme pääse vastaamaan puheluusi, laitathan viestin? Vastaamme siihen mahdollisimman pian. Tallin puhelinnumero on 041 481 2131 (huom. mikäli puhelimesta on akku loppu, se on ilmoittanut tällöin, ettei numero ole käytössä - numero on kyllä käytössä, olemme ottaneet yhteyttä operaattoriin, muttei vikaa ole saatu korjattua). Ala-ikäisen kyseessä ollessa, tunnin varaa huoltaja.

OHJEITA ASIAKKAILLE:
Saavuthan tallille noin ½ tuntia ennen sovittua ratsastusaikaa tutustumaan ratsuusi sekä varustamaan sen. Tallilta saat lainattua kypärän ja tarvittaessa raipan. Muutoin pukeudu sään mukaan, kannalliset kengät jalassasi. Satunnaisratsastajamme kuuluvat SRL:n vakuutusturvan piiriin, muutoin emme ole vakuuttaneet ratsastajiamme, joten huolehdithan vakuutusturvastasi. Kattavan urheiluvakuutuksen saat liittymällä ratsastusseuraan. Lisätietoja osoitteesta: www.ratsastus.fi

Tuntiperuutukset on tehtävä viimeistään tuntia edeltävänä päivänä, poikkeuksena sairastapaukset. Peruuttamatta jätetyt tai myöhässä peruutetut tunnit laskutetaan hinnaston mukaisesti. Koska meillä ei ole maneesia, palveluillamme on aina säävaraus (rankka sade, ukkosmyrsky, kentän liukkaus). Talvella pakkasraja -18'c, perheen pienimmillä -15'c. Mikäli tunnit joudutaan perumaan sään vuoksi, siitä ilmoitetaan viimeistään 1 h ennen tunnin alkamisajankohtaa asiakkaalle. Voit myös soittaa tallille ja tiedustella asiasta.

Palvelut maksetaan käteisellä (pankkikortti ei käy), meille käy myös useimmat liikuntasetelit (Smartum, Virike, ePAssi), maksusitoumuksella tai vakioasiakkaat laskulla. Maksu etukäteen tilille on myös mahdollista, kirjoita tällöin viestiosaan: Ratsastuspalvelut ratsastuskoululla, päivämäärä ja asiakkaan nimi. Ota kuitti mukaan saapuessasi tunnille tai lähetä se viestillä tallin numeroon. Pankkitiedot: OKOYFIHH, FI45 5343 0720 0992 61, maksun saaja: Marianne Okkonen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10/24%.

Turvallisen toiminnan takaamiseksi vaadimme asiakkailta henkilötietolomakkeen täyttämisen (ei koske satunnaisia asiakkaita). Uuden henkilötietolain (523/1999,10§) mukaan ilmoitamme asiakkaillemme, että asiakkaan henkilötietoja käsitellään vain asiakassuhteen hoitamiseen tarjoamiemme palveluiden varalta. Asiakasrekisterimme sisältää tiedot tehdyistä varauksista, maksuista ja asiakkaan yhteys- ja terveystiedoista (etu- ja sukunimi, osoite, puhelinnumero, harrastamiseen vaikuttavat sairaudet, lääkitykset tai muut rajoitteet). Alle 18-vuotiailta vaaditaan aina myös vähintään huoltajan nimi ja puhelinnumero. Tietoja ei luovuteta kolmannelle osapuolelle - poikkeuksena hätätilanteet, erityistapausissa viranomaiset, laskujen erääntyessä perintätoimisto. Asiakkaalla on oikeus tarkastaa tallentamamme tiedot ja vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli niitä on käsitelty lainvastaisesti. Asiakasrekisteriä pitää ja rekisterin yhteyshenkilö on: Mannen Ratsutila/Marianne Okkonen, Lieksantie 83 b, 75500 Nurmes, puh. 041 481 2131.

Copyright ©2019 Mannenratsutila.com, Kaikki oikeudet pidätetään