Milli's You Got It 299 SH

Milli's you Got It tutummin "Juuso" on jalostukseen hyväksytty 76,5 cm korkea minishetlanninponiori. Se on eläinlääkärin tarkastama ja kaikin puolin terve, nuori herrasmies. Juusolla ei ole kutinaa (kesäihottumaa/allergioita), purenta on kunnossa, luusto terve ja vahva, kaviot hyvät. Juusolla on tahdikkaat ja matkaavoittavat liikkeet!

Luonteeltaan Juuso on kiltti ja sosiaalinen, se on laiduntanut niin muiden oriiden, tammojen kuin ruunienkin kanssa ongelmitta. Juuso on ystävällinen, nöyrä ja hyvä käsitellä.

Juuso ottaa vastaan tallillamme puhdasrotuisia, rekisteröityjä ja kantakirjakelpoisia (nyk. jalostusarvostelu) tammoja. Tamma voi olla minishetlanninponi tai pienikokoinen standardi. 

MAKSUT VUONNA 2019:

ASTUTUSMAKSU 0 €, luit oikein - siis NOLLA €UROA! Perimme vuonna 2019 vain päivähoito- ja varsamaksun.
VARSAMAKSU 350 €
(elävänä syntyneestä, 10 päivän ikäisestä varsasta) 
HOITOPÄIVÄT 8 €/vrk
Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET:
Marianne Okkonen, puh. 041 481 2131 (puhelut, tekstiviestit, watsapp) 
mannenratsutila(at)gmail.com


Sukutaulu, Milli's You Got It 299 SHOhjeita tammanomistajille

Kuten jo yllä mainittiin, Juuso ottaa vastaan puhdasrotuisia minishetlanninponeja tai pienikokoisia standardikokoisia shettistammoja (astunut meillä 95 cm tammoja). Ponin tulee olla rekisteröity ja kantakirjakelpoinen (nyk. jalostusarvostelu).

Tamman tulee olla terve, pysyä sähköaidassa (asumme ison tien lähellä!) ja sen on oltava asiallisesti käsiteltävissä. Suosittelemm tammalle vakuutusta, sillä tamma on astutettavana aina omistajan vastuulla. Emme astuta kesäihottumaisia tammoja. Mikäli tammalla on varsa alla, olisi hyvä, että varsa olisi totutettu käsittelyyn.

Tammoja ei astuteta vapaana, vaan "kädestä", jolloin ori viedään tamman luo astumisen ajaksi. Mikäli tamma on kengässä, tulee vähintään takakengät poistaa. Tamma on myös
hyvä madottaa ennen astutukseen tuontia. Mukaan tamma tarvitsee päitset ja riimunnarun, tarvittaessa loimen sekä rehut (lue lisää alta).

Mikäli tamman kiimakierrosta ei ole varmuutta, eikä ultraaminen ole mahdollista, tamma voi tulla tallillemme odottamaan kiiman alkamista. Tamman tulisi olla oriin luona koko kiiman ajan, mielellään jo hieman ennen etukäteen odotettua kiimaa ja se haetaan kotiin aikaisintaan, kun kiima on varmasti ohi.

Astuttamisvuonna oriille maksetaan astutusmaksu, sekä päivähoitopäivistä sen mukaan kuinka kauan tamma on oriin luona. Hoitopäivien lisäksi tammanomistaja voi ostaa tallilta mm. palvelut kavionvuoluun tai takakenkien poistoon. Mikäli tamma tarvitsee vierailunsa aikana eläinlääkäriä, kulut laskutetaan tamman omistajalta.

Hoitopäivämaksuun kuuluu kiiman tarkkailu, astutusten hoito ja valvonta, tarha, karsina, tarvittaessa loimitus, ruokinta 3 kertaa päivässä esikuivatulla säilöheinällä tai kuivalla heinällä, suolakivi sekä kivennäinen. Emme pidä vieraita poneja laitumella, joten mikäli tamma on laiduntanut, se kannattaa totuttaa kuivaan heinään ennen oriin luo tuloa. Mikäli 
tamma saa väkirehua korsirehun lisäksi, on omat rehut ruokintaohjeineen tuotava tamman mukana.

Astutus- ja hoitopäivämaksut, sekä muut mahdolliset kulut maksetaan tammaa haettaessa käteisellä. Summan voi maksaa myös etukäteen tilille. Tammanomistaja saa mukaansa astutustodistuksen vain, jos maksut on maksettu tammaa haettaessa. Astutustodistus (paperinen tai sähköinen) tarvitaan, jotta varsa voidaan ilmoittaa syntyneeksi.

Kun varsa syntyy, maksetaan varsamaksu oriin pitäjälle. Varsamaksu maksetaan elävänä syntyneestä, vähintään 10 päivän ikäisestä varsasta. Kun maksu on maksettu, se kuitataan maksetuksi Hippoksen Heppa-järjestelmään, josta tunnistaja saa tiedot varsan rekisteröintiä varten.

Jos tamma ei tiinehdy ensimmäiseen kiimaan, sen saa tuoda samana vuonna astutettavaksi uudelleen ilman astutusmaksua. Tällöin maksettavaksi jää vain hoitomaksut ja muut mahdolliset kulut.

Käytössämme on sähköinen astutuskirjanpito, astutustodistukset ja syntymätodistukset kuitataan Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmään, jolloin paperiversioita ei välttämättä
tarvita. Hippoksen sivuilta, osoitteesta www.hippos.fi löydät myös muita tärkeitä tietojakasvattamiseen liittyen. Shetlanninponeista lisätietoa: www.shettis.com.

Juuso toivottaa tammat tervetulleeksi tallillemme!

Copyright ©2019 Mannenratsutila.com, Kaikki oikeudet pidätetään