Ratsastus

Ratsastuspalvelut

Virheiden kertominen ei ole avainasia, vaan positiivisten harjoituskokemusten kautta oppiminen ja kehityksen työkalujen löytäminen. 

Alla lueteltuna ratsastuspalvelumme hintoineen. Hinnat voimassa 13.08.2018 alkaen. Lue lisää:- Suosituin!
YKSILÖVALMENNUS
Haluatko ratsastaa silloin kuin se sinulle parhaiten sopii? Onko vakiotunteihin vaikea sitoutua? Tuottaako harrastusaikataulut stressiä? Ahdistaako, loppuuko happi, aaapuuuu-va! ÄLÄ HYVÄ IHMINEN STRESSAA, harrastamisen tulee olla ennenkaikkea mukavaa! Toteutetaan yhdessä SINUN tavoitteitasi, SINUN omassa tahdissasi ja SINUN aikataululla! Älä myöskään mieti, osaatko tarpeeksi - tottakai sinä osaat! Mannen valmennustunneille pääsevät kaikki ratsastustasosta riippumatta

Yksilövalmennus on 5 kerran valmennuspaketti. Saat valmennussuunnitelman sekä ratkaisukeskeistä ohjausta kohti asettamiasi tavoitteita. Tavoite on täysin sinun näköinen ja sinun päätettävissä. Se voi olla vaikkapa vain rentoutuminen ja nauttiminen hevosen kanssa kävelystä, selkään nouseminen tai se voi tähdätä kilpailuihin, sinä päätät! Yksilövalmennus on ½ h mittainen yksityistunti. Pääset halutessasi myös maastoon. Myös kotikäyntinä. Lämpimästi tervetuloa yksilövalmennukseen!
Hinta: 150 € / 5 kertaa

VALMENNUSTUNTI KAHDELLE
Tule tunnille kaverin kanssa. Valmennustunti kahdelle on ratsastajien toiveiden mukainen tunti! Ratsukot voivat asettaa itselleen tavoitteen, johon tunnin aikana pyritään. Tasovaatimuksena vähintään perusasioiden hallinta ja hevosen itsenäinen varustaminen. Myös kotikäyntinä.
Hinta: 30 € / ratsukko, kesto 45 min.

LIINATUNTI
On puolen tunnin mittainen ohjattu ratsastustunti liinassa. Sopii kaikentasoisille ratsastajille. Tunnilla voidaan hioa mm. istuntaa ja tasapainoa. Hyvä ratsastajille jotka ovat siirtymässä talutustunneilta tunneille, joilla vaaditaan itsenäisen ratsastamisen taitoa. Pelkoasiakkaille turvallinen. 
Hinta: 30 €

IRTOTUNTI
Mikäli edellä mainituista ei löytynyt sinulle sopivaa, ei huolta! Voit ostaa niin sanottuja irtotunteja seuraavasti: 30 min 1 ratsastaja, 45 min 2 ratsastajaa, 60 min 3-4 ratsastajaa. 
Hinta: 30 € / ratsastaja


TALUTUSRATSASTUS
Talutusratsastusta, kokeiluratsastus aloittajille
Hinta: 5 € / kierros tallinpihan ympäri
Hinta: 15 €/ 15 min

TALUTUSTUNTI / ALKEISTUNTI
Ohjattu talutusratsastustunti. Tuntiin (hinta & aika) sisältyy aina myös ohjaus hevosen/ponin varustamiseen. Mahdollisuus ratsastaa myös ilman taluttajaa.
Hinta: 30 € / yksi ratsastaja, kesto ½ h
Hinta: 30 € / ratsastaja, kahdelle ratsastajalle, kesto 45 min

HEVOSAVUSTEINEN TOIMINTA & NEPSYVALMENNUS
Valmennuksen keskeisimpiä teemoja on elämänhallinnan ja arjen tukeminen, omien vahvuuksien löytäminen ja voimavarojen hyödyntäminen, uusien käyttäytymismallien oppiminen. Kaikista ihmisistä löytyy voimavaroja! Ihmisestä itsestään löytyy sopivimmat ratkaisut haasteisiin. Valmennuksen avulla on mahdollista parantaa elämän laatua, tutustua itseensä ja löytää paras mahdollinen suoritustaso. 

Hevosavusteinen toiminta ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus. Palvelu tarjotaan yhdessä tai erikseen, myös kotikäyntinä. Tavoitteellista valmennusta asiakkaan tarpeiden mukaan. Esimerkiksi elämänhallinnan tukeminen, vahvuuksien ja voimavarojen löytäminen, itsetunnon ja positiivisen minäkuvan rakentaminen. Itsenäistymiseen, oppimiseen, koulunkäynnin tukemiseen, työelämässä selviytymiseen, arjen pulmat, ihmissuhteet..  Ohjauksellinen kuntoutusmenetelmä neuropsykiatsisiin oireisiin. Sopii niin lapsille kuin aikuisille, myös asiakkaan perheenjäsenille. Hevosavusteisena toiminta sisältää aina hevosen hoitoa. Valmennettavan kanssa laaditaan valmennussopimus. Kysy lisää!
Hinta: 30 € / ½ h, 60 € / 1 h

PÄIVÄ TALLILLA 4 h ohjattua toimintaa tallilla, tallitöitä, hevostenhoitoa, tutustumista ratsastamiseen talutusratsastuksessa sekä kärryajelua tai kokeneimmille ohjattu minitunti ryhmässä 20-30 min / ryhmä, ryhmän koosta riippuen. Hinta: 250 € / ryhmä. Mukaan omat eväät.

PONITUNNIT JA -PALVELUT
Lue ponitunneista ja -palveluista lisää: PONIKOULU 

Kysynnän mukaan mahdollisuus myös RYHMÄTUNNEILLE (3-4 ratsukkoa).
Kaikki tunnit saatavina asiakkaan niin halutessa myös vakiotunteina. Palveluja saatavana myös kotikäyntinä, tällöin hintaan lisätään kilometrikorvaus 0,43 €/km, mikäli kohde on yli 10 km Nurmeksen taajamasta.

Lisätietoja ja varaukset:
Marianne "Manne" Okkonen, puh. 041 481 2131

Ratsastuksenopettaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, muksuoppiohjaaja

Ohjeita ratsastajille:

Osaan tarjoamistamme palveluista sisältyy hevosen/ponin varustaminen. Mikäli se ei sisälly varaamaasi palveluun/aikaan, saavu tallille noin ½ h ennen sovittua tunnin alkamisajankohtaa. Jos et ole varma asiasta, kysy opettajalta. Tallilta saat lainaan kypärän sekä tarvittaessa raipan. Muutoin pukeudu sään mukaan, kannalliset kengät jalassasi. Emme ole vakuuttaneet ratsastajiamme, huolehdithan vakuutuksestasi! Satunnaisratsastajamme kuuluvat SRL:n vakuutuksen piiriin, mikäli ratsastat säännöllisesti (noin 1 x vkossa), olisi sinulla oltava oma vakuutus. Kattavan urheiluvakuutuksen saat liittymällä ratsastusseuraan, ratsastusseuran jäsenyys mahdollistaa myös mm. kilpailemisen ja ratsastusmerkkien suorittamisen. Lisätietoja esimerkiksi: Pielisen Ratsastajat ry tai Suomen Ratsastajainliitto ry 

Tunnit voi varata tallilla tai puhelimitse opettajalta. Mikäli opettaja ei pääse vastaamaan puheluusi, voit lähettää tekstiviestin tai watsapp viestin, jossa kerrot, mitä asiasi koskee, niin otamme sinuun yhteyttä heti kun se on mahdollista.

Koska meillä ei ole maneesia, ratsastuspalveluillamme on aina säävaraus. Ukkosmyrskyt keskeyttävät tunnit, emme ratsasta kaatosateella (pieni sade ei haittaa). Talvella pakkasraja on -18 c, ponitunniella - 15 c. Sää otetaan huomioon jo turvallisuussyistä tunneilla tehtävissä tehtävissä; talvella liukkaiden kelien tai kovien pohjien aikaan työskennellään paljon käynnissä. Mikäli tunnit joudutaan perumaan sään vuoksi, siitä ilmoitetaan 1 h ennen tunnin alkamisajankohtaa asiakkaalle viestillä. Voit myös soittaa tallille ja tiedustella asiasta.

Tuntiperuutukset on tehtävä viimeistään tuntia edeltävänä päivänä, poikkeuksena sairastapaukset. Peruuttamattomat tai myöhässä peruutetuista tunneista laskutetaan palvelun hinta. Tunnin voi peruuttaa viestillä tallin numeroon.

Tunnit maksetaan käteisellä (pankkikortti ei meillä valitettavasti käy), Smartum tai Virike-setelillä, maksusitoumuksella tai vakioasiakkaat laskulla. Maksu etukäteen tilille on myös mahdollista, kirjoita tällöin viestiosaan: Ratsastuspalvelut ratsastuskoululla ja asiakkaan nimi. Ota kuitti mukaan saapuessasi tunnille. Pankkitiedot: OKOYFIHH, FI45 5343 0720 0992 61, maksun saaja Marianne Okkonen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10/24%.

Turvallisen toiminnan takaamiseksi vaadimme asiakkailtamme henkilötietolomakkeen täyttämisen (ei koske satunnaisia asiakkaita). Uuden henkilötietolain (523/1999, 10 §) mukaan ilmoitamme asiakkaillemme, että asiakkaan henkilötietoja käsitellään vain asiakassuhteen hoitamiseen tarjoamiemme palveluiden varalta. Asiakasrekisterimme sisältää tiedot tehdystä varauksesta, maksuista ja asiakkaan yhteys- ja terveystiedoista (etu- ja sukunimi, osoite, puhelinnumero, harrastamiseen vaikuttavat sairaudet, lääkitykset tai muut rajoitteet). Alle 18-vuotiailta vaaditaan aina myös vähintään huoltajan nimi ja puhelinnumero. Tietoja ei luovuteta kolmannelle osapuolelle, poikkeuksena hätätilanteet ihmisen hengen ja terveyden sekä omaisuuden turvaamiseksi. Erityistapauksissa henkilötiedot voidaan luovuttaa viranomaisille lainsäädännön oikeuttamissa puitteissa. Yrityksellä on oikeus luovuttaa henkilötiedot tarvittaesa perintäyhtiölle laskujen erääntyessä ja siirtyessä perintään. Asiakkaalla on oikeus tarkastaa tallentamamme tiedot ja vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli niitä on käsitelty lainvastaisesti. Asiakasrekisteriä pitää ja rekisterin yhteyshenkilö on: Mannen Ratsutila/Marianne Okkonen, Lieksantie 83 b, 75500 Nurmes.